BLOG
SIGN&MARKING REPORT | SEMPER CORPORATION, s.r.o.

Rolové DTF tiskárny InkTransfer jsou zde!

PŘEDSTAVENÍ PRODUKTU
Od roku 2020 stovky spokojených uživatelů používají naše archové A3 DTF tiskárny PixPrinter InkTransfer pro kvalitní a odolný DTF potisk textilu a jiných materiálů. Řada z našich klientů díky našim archovým DTF tiskárnám PixPrinter InkTransfer v oblasti potisku textilu "vyrostla" a potřebovali produktivnější řešení, které tiskne rychle, kvalitně a nabízí i možnost automatické aplikace DTF lepidla a automatické zasušení po tisku.  Přesně toto nabízí moderní generace rolových tiskáren PixPrinter InkTransfer HD PROFI.


U nové generace rolových DTF tiskáren PixPrinter InkTransfer HD PROFI máte na výběr - šíře role 30cm nebo 45cm, možnost volitelně přidat filtrační jednotku a dokončovací automatickou linku pro aplikaci a zasušení DTF lepidla. Model tiskárny 30cm (HD PROFI 302) je možno také provozovat jen jako stolní verzi nebo se stojanem a pultem pro notebook. Vše je tedy na Vás, u nás si můžete sestavit DTF řešení, které vyhovuje právě Vám a Vašim potřebám.



Pokud hledáte řešení pro skutečně odolný a kvalitní tisk na textil a další materiály, DTF je technologie právě pro Vás. Princip technologie není složitý a ve spojení s našimi DTF tiskárnami PixPrinter InkTransfer vyvinutými specificky pro tuto aplikaci se můžete těšit na kvalitní a velmi odolné transferové DTF tisky, které následně jen přenesete na materiál v tepelném transferovém lisu (při teplotě od 110°C).


Archové DTF tiskárny versus rolové DTF řešení


Jak již bylo zmíněno, nainstalovali jsme úspěšně od roku 2020 stovky archových DTF tiskáren, tedy máme možnost objektivně porovnat výhody a nevýhody při tisku na archy nebo role. Při zvažování zda pořídit naši archovou nebo rolovou DTF tiskárnu se doporučujeme zaměřit na 2 hlavní body :

1) Rozpočet - tedy kolik budeme chtít do technologie investovat. Archové tiskárny nabízí nižší pořizovací cenu a rovněž nižší cenu případných náhradních dílů a servisu.

2) Měsíční objem tisku. V současné době hlavní devizou našich archových DTF tiskáren je příjemná pořizovací cena, skvělá dostupnost na údržbu a možnost tisknout "na počkání" archy, které je možno ihned zpracovávat a nažehlovat. Archové tiskárny jsou však oproti našim rolovým tiskárnám pomalejší, tedy méně vhodné pro velké zakázky. Rolové DTF tiskárny jsou typicky určeny všem, kteří již tisknou pravidelně a očekávají vyšší produktivitu, případně chtějí mít možnost tiskárnu připojit na automatickou DTF linku pro aplikaci lepidla a zasušení po tisku.

Pokud tedy tisknete denně kusové zakázky, případně desítky kusů, archová DTF tiskárna PixPrinter InkTransfer je pro Vás ideální řešení. Pokud tisknete pravidelně desítky až stovky kusů, ideálním řešením je pro Vás model rolová DTF tiskárna PixPrinter InkTransfer HD PROFI 302. Pokud je potisk textilu jednou z Vašich hlavních činností a tisknete pravidelně stovky až tisíce kusů, doporučíme pořízení produktivního řešení ve formě 45cm tiskárny PixPrinter InkTransfer HD 452 včetně kompletní DTF linky. Toto řešení nabízí velmi zajímavou produktivitu.


Postup výroby pomocí rolových DTF tiskáren PixPrinter InkTransfer


1) Navrhněte si grafiku v libovolném grafickém programu s transparentním pozadím a vyexportujte např. do PNG formátu. Jelikož tiskárna obsahuje také bílý inkoust, je možno použít  v grafice i bílé objekty pro tisk na barevné materiály.

2) Otevřete svůj soubor v RIP softwaru, který je součástí dodávky tiskárny PixPrinter InkTransfer HD PROFI (software je určen jen pro systémy Windows).

3) Vložte do tiskárny roli InkTransfer Film - dodáváme je v šířích 30cm nebo 45cm.

4) Vytiskněte zrcadlově motiv na film. Tiskárna automaticky podtiskne motiv bílým inkoustem.

5) Aplikujte na vytištěný motiv speciální práškové lepidlo InkTransfer Powder, které zaručí vysokou odolnost tisku (u textilu např. při praní). Tuto aplikaci lepidla můžete provést manuálně nebo plně automaticky pomocí DTF dokončovací linky, která za Vás lepidlo aplikuje sama po tisku.

6) Zasušte takto připravený vyrobený polotovar (DTF transfer) buď v naší sušící jednotce InkTransfer CURE A3 - 150°C cca 30 vteřin  nebo pro větší zakázky využijte opět dokončovací DTF linku, která za Vás po aplikaci lepidla automaticky roli zasuší a navine na konci linky na připravenou roli.

7) Vyrobený transfer si můžete uschovat pro budoucí použití, případně jej ihned aplikovat na Váš materiál v tepelném lisu (zažehlení při cca 150°C po 20 vteřin + dodatečné přežehlení v lisu přes pečící papír nebo silikonovou fólii).

Výhodou řešení InkTransfer je vysoká odolnost na různých typech textilu včetně bavlny, směsí, polyesteru. elastanu, nylonu, apod. Tisk je velmi příjemný na dotek a není jednoduché jej běžným praním seprat. Takto připravené transfery je možno také aplikovat na různé další materiály jako dřevo, kartony, sklo, keramiku, kovy, apod. 


Co potřebuji, abych mohl s technologií DTF InkTransfer začít?


Vše potřebné pro DTF tisk zakoupíte pohodlně v této sekci v e-shopu POLYPRINT STORE. Stačí si minimálně pořídit libovolnou tiskárnu PixPrinter InkTransfer, set inkoustů CMYK+W, práškové lepidlo POWDER, speciální fólii FILM pro tisk a můžete ihned začít. Je rovněž potřeba vlastnit nebo si u nás nově pořídit tepelný transferový lis, který použijete pro samotný přenos motivu (DTF transferu) na materiál.

Tepelné lisy


Všem, kteří tisknou pravidelně i větší zakázky rovnou doporučíme si pořídit i dokončovací DTF linku. Tato linka není vhodná pro kusovou výrobu, ale pokud pravidelně tisknete desítky, stovky nebo tisíce motivů, linka Vám odbourá nutnost manuální aplikace práškového DTF lepidla na vytištěný motiv a následné zasušení (zgelovatění lepidla) - toto proběhne automaticky po tisku včetně navinutí hotových transferů na roli.

Rolové DTF tiskárny PP InkTransfer HD PROFI instalujeme přímo u Vás ve firmě, abychom Vás naučili celou technologii správně používat a také Vás zaškolili ohledně pravidelné údržby tiskárny. Školení je možno po dohodě také absolvovat po dohodě přímo u nás v showroomu. Školení a instalace u rolových DTF tiskáren PP InkTransfer HD PROFI je ZDARMA.


DTF tiskárna 45cm.
Dotykový barevný displej s ukazatelem stavu inkoustů u modelu PP IT HD PROFI 452.

Kvalitní DTF tiskárna a DTF spotřební materiály - základ úspěchu


Více než rok vývoje a testování jsme věnovali rolové DTF technologii, aby vše fungovalo tak jak má a navázali jsme na úspěch našich archových tiskáren PixPrinter InkTransfer. Proto naše rolové DTF tiskárny PixPrinter InkTransfer HD PROFI nabízí vše potřebné a důležité pro bezproblémový provoz :

1) cirkulaci bílého inkoustu v hadičkách
2) míchání bílého inkoustu v nádobě
3) přisávání tiskového média v průběhu tisku
4) vyhřívanou plochu za tiskem
5) LED osvětlení pro přehled na tiskové ploše
6) výbornou dostupnost všech dílů na údržbu (včetně tiskové hlavy a jejího okolí)
7) automatické pravidelné čištění tiskové hlavy
8) součástí tiskárny je profesionální RIP software v hodnotě 25.000Kč bez DPH
pro kvalitní tiskové výstupy
9) moderní robustní konstrukce včetně stojanu na notebook
10) u modelu HD PROFI 452 navíc barevný dotykový displej pro přehled o stavu inkoustů
11) u modelu HD PROFI 452 navíc automatické zaplavení parkovací stanice pro stálost tiskových trysek u bílé barvy
12) u modelu HD PROFI 452 navíc motorizovaný robustní odvíječ tiskové role

Takto pokročilý a k dokonalosti dotažený systém technologie Direct to film (DTF) včetně kompletního know-how najdete aktuálně jedině u nás. Přesvědčit se můžete sami - domluvte si ukázku u nás v showroomu, vše pro Vás máme na ukázku.

Rolová DTF tiskárna 30cm.
Model PP IT HD PROFI 302 lze provozovat i jako stolní model pro tisk z role.




Příklady motivů


Příklad správně připravených motivů pro tisk na film pomocí DTF technologie InkTransfer včetně bílého inkoustu:


Jelikož se přenáší v tepelném lisu z filmu pouze vytištěný inkoust s lepidlem, není potřeba již nijak vytištěný DTF transfer ořezávat nebo jinak upravovat. Řešení je tedy vhodné i pro malé detaily v motivech a složitější designy, kde jiné tiskové technologie selhávají nebo jsou velmi pracné.


DTG versus  InkTransfer Direct to Film (DTF)


Oproti DTG technologii nabízí DTF InkTransfer výhodu v podobě výrazně levnější pořizovací ceny tiskárny a tiskové výsledky jsou naprosto úžasné. Rovněž díky lepidlu POWDER je oproti technologii DTG potisku InkTransfer potisk mnohem odolnější. Navíc je potisk možno následně aplikovat na celou škálu textilních i dalších materiálů, což u DTG technologie není možné (DTG tiskárny zpravidla mají akceptovatelné výsledky pouze na bavlně). Rovněž pokud budete často tisknout např. malá loga, u DTF technologie si produktivně vytisknete DTF transfery, které následně již jen nažehlíte dle potřeby. U DTG technologie je výrobní proces při tisku malých log přímo na materiál zdlouhavý - penetrace, zasušení, vložení do držáku, potisk + finální zasušení, atd.

S DTF technologií InkTransfer můžete zapomenout na drahé a neproduktivní DTG (Direct to garment) tiskárny a za zlomek ceny tiskárny docílit ještě vyšší odolnosti potisku a téměř bez limitu typu potiskovaného textilu.

Shrnutí rolových DTF tiskáren InkTransfer HD PROFI


Tato technologie je určena pro všechny, kteří chtějí nabídnout velmi kvalitní a velmi odolný tisk na textil a další materiály až do formátu šíře role 45cm a tisknou pravidelně desítky až tisíce tisků. Celý proces není po zaškolení nijak složitý a obecně pořízením DTF technologie získáváte konkurenční výhodu v podobě velmi kvalitní možnosti jak tisknout zakázky především na širokou škálu textilních materiálů. Oproti archovým DTF tiskárnám nabízí rolové tiskárny vyšší produktivitu a možnost pořízení celé DTF linky včetně filtrační jednotky.

Servis, školení a technická podpora

K DTF tiskárnám poskytujeme kompletní servis.


Především u výrobních strojů je zásadní lokální dostupná technická podpora a servis. Přestože je k tiskárně součástí dodávky detailní návod k obsluze v českém jazyce, u těchto DTF tiskáren vždy trváme na úvodním zaškolení, na kterém Vám vše nainstalujeme, vysvětlíme a Vy můžete ihned začít tisknout. Následně poskytujeme technickou podporu a servis, aby vše fungovalo tak jak má.

DTF technologii jsme v Česku a na Slovensku uvedli již v roce 2020 jako první a máme za sebou stovky a stovky instalací DTF tiskáren v širokém spektru firem, tedy na DTF jsme opravdoví specialisté.

Pokud Vám cokoliv ohledně revoluční DTF technologie není jasné, určitě nás prosím kontaktujte.

Další podrobné informace o DTF technologii a jednotlivých strojích najdete také na samostatné webové stránce www.pixprinter.eu

---

Video





Kompletní DTF technologii zakoupíte pohodlně v e-shopu POLYPRINT STORE.

V případě zájmu o vzorky nebo ukázku technologie v praxi u nás v showroomu nás prosím neváhejte kontaktovat.



#dtf #directtofilm #inktransfer #pixprinter #dtftiskarna #rolovedtftiskarny #dtfpotisk