BLOG
SIGN&MARKING REPORT | SEMPER CORPORATION, s.r.o.

InkTransfer - revoluce v potisku textilu a předmětů je zde!

PŘEDSTAVENÍ PRODUKTU
Pokud hledáte řešení pro skutečně odolný a kvalitní tisk na textil a další materiály, neměla by Vám uniknout novinka v naší nabídce - InkTransfer. Princip řešení není složitý a ve spojení s naší tiskárnou PixPrinter InkTransfer vyvinutou specificky pro tuto aplikaci se můžete těšit na kvalitní a velmi odolné transferové tisky, které následně jen přenesete na materiál v tepelném lisu.

S DTF technologií InkTransfer můžete zapomenout na drahé DTG (Direct to garment) tiskárny a za zlomek ceny tiskárny docílit ještě vyšší odolnosti potisku.


Postup výroby pomocí InkTransfer


1) Navrhněte si grafiku v libovolném grafickém programu s transparentním pozadím a vyexportujte např. do PNG formátu. Jelikož tiskárna obsahuje také bílý inkoust, je možno použít  v grafice i bílé objekty pro tisk na barevné materiály.
2) Otevřete svůj soubor v RIP softwaru, který je součástí dodávky tiskárny PixPrinter InkTransfer (software je určen jen pro systémy Windows).
3) Vložte do tiskárny fólii InkTransfer Film - dodáváme je ve formátech 25x30cm (A4) nebo 30x46cm (A3).
4) Vytiskněte zrcadlově motiv na film. Tiskárna automaticky podtiskne motiv bílým inkoustem.
5) Aplikujte na vytištěný motiv speciální práškové lepidlo InkTransfer Powder, které zaručí vysokou odolnost tisku (u textilu např. při praní).
6) Zasušte takto připravený vyrobený polotovar (transfer) ideálně v naší sušící jednotce InkTransfer CURE A3 - 150°C cca 30 vteřin (alternativně možno i pomaleji v tepelném lisu bezdotykově - tedy topná deska se nesmí fólie dotýkat, případně v tepelném sušícím tunelu).
7) Vyrobený transfer si můžete uschovat pro budoucí použití, případně jej ihned aplikovat na Váš materiál v tepelném lisu (zažehlení při cca 150°C po 20 vteřin + dodatečné přežehlení v lisu přes pečící papír nebo silikonovou fólii).


Výhodou řešení InkTransfer je vysoká odolnost na různých typech textilu včetně bavlny, směsí, polyesteru. elastanu, nylonu, apod. Tisk je velmi příjemný na dotek a není jednoduché jej běžným praním seprat. Takto připravené transfery je možno také aplikovat na různé další materiály jako dřevo, kartony, sklo, keramiku, kovy, apod. 

Co potřebuji, abych mohl s technologií DTF InkTransfer začít?

Vše potřebné zakoupíte pohodlně v této sekci v e-shopu POLYPRINT STORE. Stačí si pořídit tiskárnu PixPrinter InkTransfer, set inkoustů CMYK+W, práškové lepidlo POWDER, speciální fólii FILM pro tisk a můžete ihned začít. Je rovněž potřeba vlastnit nebo si u nás nově pořídit tepelný transferový lis, který použijete pro sušení motivu po tisku a pro samotný přenos motivu (transferu) na materiál.

Doporučujeme si k tiskárně objednat také instalaci a zaškolení přímo u Vás ve firmě, abychom Vás naučili celou technologii správně používat a také Vás zaškolili ohledně pravidelné údržby tiskárny. Školení je možno také zdarma absolvovat po dohodě přímo u nás v showroomu.



Kvalitní DTF tiskárna a DTF spotřební materiály - základ úspěchu

Více než rok vývoje a testování jsme věnovali této technologii, aby vše fungovalo tak jak má. Proto naše tiskárna PixPrinter InkTransfer, která je vyvinuta a vyrobena v EU, nabízí vše potřebné a důležité pro bezproblémový provoz :

1) cirkulaci bílého inkoustu v hadičkách
2) míchání bílého inkoustu v nádobě
3) přisávání tiskového média v průběhu tisku
4) výbornou dostupnost všech dílů na údržbu (včetně tiskové hlavy a jejího okolí)
5) automatické pravidelné čištění tiskové hlavy
6) součástí tiskárny je profesionální RIP software v hodnotě 22.000Kč bez DPH
pro kvalitní tiskové výstupy
7) moderní robustní konstrukce včetně dotykového displaye v českém jazyce.

Takto pokročilý a k dokonalosti dotažený systém technologie Direct to film najdete aktuálně jedině u nás.



Kvalitní inkousty InkTransfer pro bezproblémový tisk.


Příklady motivů

Příklad správně připravených motivů pro tisk na film pomocí technologie InkTransfer včetně bílého inkoustu:


Jelikož se přenáší v tepelném lisu z filmu pouze vytištěný inkoust, není potřeba již nijak vytištěný transfer ořezávat nebo jinak upravovat. Řešení je tedy vhodné i pro malé detaily v motivech a složitější designy, kde jiné tiskové technologie selhávají nebo jsou velmi pracné.


DTG versus  InkTransfer Direct to Film (DTF)

Oproti DTG technologii nabízí DTF InkTransfer výhodu v podobě výrazně levnější pořizovací ceny tiskárny a tiskové výsledky jsou naprosto úžasné. Rovněž díky lepidlu POWDER je oproti technologii DTG potisku InkTransfer potisk mnohem odolnější. Navíc je potisk možno následně aplikovat na celou škálu textilních i dalších materiálů, což u DTG technologie není možné (DTG tiskárny zpravidla mají akceptovatelné výsledky pouze na bavlně).


Shrnutí nové technologie InkTransfer

Tato novinka je určena pro všechny, kteří chtějí nabídnout velmi kvalitní a velmi odolný tisk na textil a další materiály až do formátu A3. Celý proces není po zaškolení nijak složitý a pořízením DTF technologie získáváte konkurenční výhodu v podobě velmi kvalitní možnosti jak tisknout zakázky.

Video



Pokud Vám cokoliv ohledně této horké novinky není jasné, určitě nás prosím kontaktujte.

Další informace najdete také na samostatné webové stránce www.pixprinter.eu



Kompletní technologii zakoupíte pohodlně v e-shopu POLYPRINT STORE.
V případě zájmu o vzorky nebo ukázku technologie v praxi u nás v showroomu nás prosím neváhejte kontaktovat.


Tiskárna PixPrinter InkTransfer (Direct to film).

#dtf #directtofilm #inktransfer #pixprinter #dtftiskarna